veel gestelde vragen

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Geen orgasme kunnen bereiken kan allerlei oorzaken hebben. Zowel fysiologische als psychische factoren, of een combinatie ervan, kunnen een rol spelen.
Om een passend advies te geven voor uw specifieke situatie raden wij u aan om een afspraak te maken met een seksuoloog.

Een lichte kromstand bij een stijve penis is heel normaal. Hier hoeft niets aan gedaan te worden, en dat kan ook niet. Als de kromming zo erg is dat u er pijn of last van heeft, maak dan een afspraak met een arts voor onderzoek en advies.

Het is heel normaal dat zin in seks wisselt per periode. Heeft u al heel lang geen zin meer in seks en heeft dit een negatieve uitwerking op uw relatie, dan is het belangrijk om er aandacht aan te besteden. Opnieuw zin krijgen in seks begint met 'bezig zijn met seks'. Dit kan op allerlei manieren: erover lezen, erover fantaseren, erover praten en erover denken.

Het is belangrijk voor een goede seksuele beleving om goed in uw vel te zitten. Sporten en aandacht besteden aan uw uiterlijk, kunnen helpen. Open communicatie met uw partner is ook erg belangrijk. Praat over wat jullie van elkaar verwachten en zouden willen? Komt u er samen niet uit, dan kunt u een afspraak maken met een relatietherapeut of seksuoloog. Samen gaat u dan op een positieve manier aan de slag met uw relatie.

Pijn bij het vrijen kan verschillende oorzaken hebben. Het kan liggen aan verkeerde sekstechnieken, zoals te harde of onhandige stimulatie. Misschien bent u niet vochtig genoeg of is de vagina (bewust) gespannen. Ook kan een schimmelinfectie of een wondje in de vagina meespelen.

Als u al langer last heeft van pijn bij het vrijen en/of dit steeds erger is geworden, kunt u terecht zijn gekomen in een vicieuze cirkel van angst en spanning. Een arts of seksuoloog kan u helpen om uit deze pijnspiraal te komen.

Ja, dat is normaal. Masturberen kan uitkomst bieden als u zin heeft, en uw partner niet. Maar masturberen wordt ook door sommigen ervaren als iets anders dan seks met een partner. Het kan zijn dat u geen zin heeft in seks met uw partner, maar wel met uzelf. Het is verder niet zo dat masturberen zorgt voor minder zin in seks met een partner.