Seksualiteit

Seksualiteit is een belangrijk en normaal onderdeel van het leven. Ieder mens heeft seksuele gevoelens en verlangens, jong en oud. Het speelt een rol in onze identiteit, zelfbeleving en relaties. Seksualiteit is een breed begrip. Het gaat over veel meer dan 'alleen maar' seks. Het gaat over intimiteit en aantrekkingskracht, over lichaamsbeleving en grenzen, over mannelijkheid en vrouwelijkheid en natuurlijk over veilig vrijen en anticonceptie.

Iedereen heeft zijn eigen grenzen, normen en waarden op het gebied van seksualiteit. Over monogamie, over meerdere partners of over bepaalde seksuele handelingen. Wat voor de één vreemd is, is voor een ander normaal.

Vaak gaan we er vanuit dat we in een relatie weten wat onze partner wel en niet wil op het gebied van seks. In de praktijk blijkt dit echter lang niet altijd zo te zijn. De meeste partners praten weinig over seksualiteit. Toch is praten de enige manier om erachter te komen wat de ander wil. Om respectvol met elkaar om te gaan op het gebied van seks, is het belangrijk elkaars wensen en grenzen te kennen.

CASA Klinieken biedt open en heldere informatie op het gebied van seksualiteit. Jongeren en jong-volwassenen kunnen bij ons SENSE spreekuur terecht voor informatie, voorlichting en advies.

Laatst gewijzigd op 01/13/2017 - 08:43